Taart bakken met SOS Jules: vandaag appeltaart
Wat hebben we nodig?
Stap 1: handjes wassen!
Stap 2: mama/papa/ grote broer of zus mag de appeltjes schillen en daarna in maantjes snijden.
Stap 3: warm de boter op tot die gesmolten is
Stap 4: doe de suiker, de eitjes en de gesmolten boter in een mengkom
Stap 5: mixen maar!
Stap 6: doe het amandelmeel en de bloem bij het mengsel
Stap 7: mengen maar!
Stap 8: prik gaatjes in de bladerdeeg
Stap 8: stort het mengsel op de bladerdeeg
Stap 9: schik de appeltjes dakpansgewijs op het mengsel
Stap 10: verwarm de oven voor op 180 graden
Stap 11: plaats de taart in de oven en wacht 45 minuutjes
Stap 12: Jules gaat even buiten spelen terwijl juf Sandrine de afwas doet...
Stap 13: tussendoor even komen piepen, mmmm wat ruikt het al heerlijk!
Stap 14: haal de taart uit de oven en laat even afkoelen (vergeet niet om de oven uit te zetten)
Stap 15: smeer de abricoosconfituur over de taart
Stap 16: smullen maar! Bon appétit mijn vriendjes!
Dus, juf Sandrine, wat hebben we vandaag geleerd?
Punt 1: handjes niet vergeten te wassen!
Punt 2: niet stiekem smullen van het deeg (daar kan je buikpijn van krijgen!)
Punt 3: smakelijk lieve vriendjes!
Wordt vervolgd....